How to create the job you love: achter die gesloten deur wacht de toekomst

Daar sta je dan: klaar met je studie of baan, terug van je (wereld)reis of simpelweg besloten dit nooit meer. De deur (is) achter je dichtgetrokken, maar nog geen idee wat de toekomst je gaat brengen. De adrenaline giert je door het lijf, want YES, IT HAPPENED, maar tegelijkertijd komt ook de angst om te hoek kijken. Want… wat nu…?

vraagteken

Gefeliciteerd! Geloof het of (nog) niet, maar je krijgt hier een prachtig kado in je schoot geworpen. Een kans om met jezelf op ontdekkingstocht te gaan, op naar een volgende fase in je leven. Een ontdekkingstocht naar binnen, vanuit je hart, op zoek naar jouw behoeftes, motivaties en voorkeuren. Weg uit de ‘terminale serieusheid’ (Doen is de beste manier van denken) en op weg naar the job you love. Want als je een baan vindt waar je van houdt, hoef je nooit meer in je leven te werken? Supermooi toch?

Jij denkt nu waarschijnlijk: pff, die heeft gemakkelijk praten. Ik vind het eng. En spannend. En er is chaos in mijn hoofd. Want ik heb GEEN FLAUW IDEE wat ik dan wel wil. Nou, ik zal je wat vertellen: ik voel precies hetzelfde. Want ik sta op precies dezelfde kruising in mijn leven. Van rationeel in een baan (door)rollen die ‘geschikt’ is en waar ik goed in was, wil ik nu een baan creëren vanuit mijn creativiteit en hart. En ook ik heb nog geen gedetailleerd plan van hoe dat er dan uit zal komen te zien. En of het überhaupt gaat lukken. Ik vind het net zo spannend als jij en weet het soms even ook niet meer. Laten we dan beiden ook nog eens in een maatschappij wonen met mensen die overal iets van vinden. Want wordt het niet eens tijd dat ik weer aan het werk gaat?

De afgelopen zes maanden leefde ik uit een backpack met 11 kilo aan bagage. Ik werd gewekt door kippen of insecten (ik geef een voorkeur aan het eerste) en zwierf ‘vrijheid blijheid’ door het verre mystieke Oosten. Nu begin ik aan mijn volgende avontuur, dit keer dichter bij huis (tot groot genoegen van vriendlief en moeder): creating the job I love.

landen4

Voordat ik vertrok had ik met mezelf de afspraak gemaakt dat ik tijdens het reizen niet hoefde na te denken over de vraag wat ik nou zou gaan doen wanneer ik terug zou komen. Deze zes maanden waren een kado aan mezelf en wilde ik vullen met genieten, ontdekken, spelen en zijn. Mission accomplished! Zes maanden lang heb ik de toekomst de toekomst gelaten en inzichten en ideëen opgeschreven zonder daar verder iets mee te doen. Maar nu voel ik zin om hiermee aan de slag te gaan. Om te kijken welke zaadjes zullen gaan kiemen en waar ik de komende tijd mijn aandacht en energie in wil stoppen. Ik ben benieuwd welk avontuur ik voor mezelf mag gaan creëren en welke magie daaruit voortkomt. Maar ben me tegelijkertijd ook bewust (hallo Realist) dat dit een proces is, dat niet per sé zonder horten of stoten zal gaan. Dat zullen sommigen van jullie vast herkennen. Omdat ik geloof dat we samen sterker uit deze periode kunnen komen, wil ik de komende tijd graag mijn ervaringen op dit gebied met je delen. Zodat we samen deze spannende tijd kunnen doorlopen en ook jij wellicht wel de job you love kan creëren (of in ieder geval, je gesteund voelt bij het nemen van je eigen stappen hierin). Zodat we allemaal niet meer hoeven te werken in de toekomst.

Volgende week het eerste deel in deze serie: First stop – Landen.

Ps. Zijn er nog dingen waar jij tegenaan loopt in je eigen proces en waar je over wilt sparren of spuien? Heb jij tips, tricks of vragen die je wilt delen? Feel free to share! Hieronder, op Facebook of via een privé berichtje (fromjanawithlove@gmail.com).

landen3

Advertisements

2 thoughts on “How to create the job you love: achter die gesloten deur wacht de toekomst

 1. Met ontroering, aandacht en belangstelling gelezen!
  Vind het supergaaf dat deze collectieve menselijke ontwikkeling steeds meer zichtbaar wordt en jij er zo – via persoonlijk ervaring en in algemene zin – over schrijft Jana!
  De sprong in het onbekende….via inzicht en ervaring.
  Vertrouwen in co-creatie vanuit competenties, vreugde en verbinding.
  Niet omdat het moet…. maar omdat het kan:)

  Tip vanuit ervaringswijsheid:
  Ga terug in je herinnering als (heel) jong kind en voel, herinner je, wat je LEUK vond… waar je BLIJ van werd, waar je hart van ging zingen? Dat is het – creatieve – energetische aanknopingspunt, diep in je buik, van je levenslustige (ziele) passie, een moverende energie die je op basis van co-creeren, stapje voor stapje verder brengt op je / deze/ weg dóór het Leven.

  Denk met je hart en voel met je hoofd:)

  Van hart tot hart,
  Annet.

  Liked by 1 person

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s