Inspiring books

Eens in de zoveel tijd kom ik boeken tegen die me niet meer loslaten. Die me meesleuren in een andere wereld. De tijd doen vergeten. Voor wie ik mijn nachtrust zonder gemak opzij zet. Dat soort boeken. Je kent ze wel.

Dus mocht je nog op zoek zijn naar een inspirerend boek: de volgend vijf boeken heb ik de laatste tijd in een vlaag uitgelezen:

  1. Kafka on the shore (Haruki Murakami). By far mijn ontdekking van het moment, deze auteur. Wat een wondere bizarre sprookjeswereld weet hij neer te zetten met eigenaardige karakters, diepe gevoelens en vele lagen. Ik was continu benieuwd wat er ging gebeuren en hoe het zou verlopen met de verschillende hoofdpersonen. Hoewel de gebeurtenissen absurd kunnen overkomen, wordt het op zo’n natuurlijke manier beschreven dat je geen twijfel hebt dat het werkelijk zo plaatsvindt, daar in Japan.
  2. What I know for sure (Oprah Winfrey). Ok, I must confess: I looooooove Oprah. Dus ik ben mogelijk iets minder objectief. Maar deze verzameling van columns over haar inzichten zijn helder, simpel, to the point en super herkenbaar. Leest gemakkelijk weg en heeft een zeer hoog feel good gehalte.
  3. De novice (Thich Nhat Hanh). Een zeer bijzonder, eeuwenoud verhaal over een vrouw in Viëtnam die zich voordoet als een man om zo toegelaten te worden tot een klooster. Extra indrukwekkend zijn de aansluitende woorden (Thi Kinhs nalatenschap) van een van de oudste huidige leerlingen van de schrijver, zuster Chan Khong, over hoe het leven van Thich Nhat Hanh overlapt met die van de novice, waarin zij ook een (niet altijd even leuke) aangrijpende beschrijving geeft van de strijd die tegen hen wordt gevoerd in Viëtnam.
  4. Revolutie (Russell Brand). Waar ik hem als komiek niet altijd even serieus nam, maakt hij het de afgelopen jaren meer dan goed door zijn (spirituele) kijk op de wereld. Deze man heeft in mijn ogen door hoe het werkt. Op zeer scherpe wijze zet hij in dit boek zijn visie op de wereld neer en beschrijft hij de revolutie die in zijn ogen nodig is om de wereld te redden van haar ondergang. Een revolutie die bij ieder van ons zelf begint.
  5. Kieft (Michel van Egmond). Deze biografie is rauw, kwetsbaar en daardoor levensecht. Ik ben geen voetbalfan en wist nog net dat hij een voetballer was, dus geen gekleurdheid hier maar simpelrecht puur geraakt door zijn verhaal en eerlijkheid over alles.

Ik ben altijd op zoek naar vers leesvoer, dus mocht jij nog boeken hebben waar je helemaal enthousiast van bent, please let me know!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s