Same same but different

Vandaag ontmoette ik Dewi. Dewi is een vrouw die net als zovelen hier op Om Beach sieraden probeert te slijten aan toeristen. Dewi heeft een prachtige glimlach en twee van de meest heldere en open ogen die ooit gezien heb. Ze heeft twee kinderen die ze al een jaar niet meer gezien heeft. Haar kinderen wonen bij haar man, in een klein dorpje in de buurt van Bangalore, vele kilometers hiervandaan. Dewi spreekt haar kinderen niet en haar man heeft een alcoholprobleem. Dewi zelf woont in een klein kamertje in Gokarna en is zeven dagen per week op Om Beach. “Dit strand beschermt me, Shiva beschermt me hier”, vertelde ze. Naar andere stranden gaat ze niet. Dewi is net als ik 30 jaar, maar haar leven ziet er compleet anders uit dan dat van mij. Samen kijken we naar de zonsondergang. Ik vraag haar hoe ze naar huis gaat zo. Te voet, waarschijnlijk. Zeven kilometer. In het donker. Waarschijnlijk niet de eerste keer. Ik maak me zorgen. Vraag haar of ze alsjeblieft voorzichtig wil zijn. Ze glimlacht. “We’re sisters”, zegt ze. “See you tomorrow.”

  

Advertisements

2 thoughts on “Same same but different

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s