Here’s to new beginnings!

Breathe in. Relax. And take that step.Wow. Laat me beginnen met het volgende: ik vind dit SPANNEND! Hihi. Mijn eerste blog. Ever. Veel gedachtes die door mijn hoofd vliegen, variërende van “superleuk” en “you go girl” tot “wat gaan mensen hier wel niet van vinden” en “daar heb je weer de zoveelste blog van een meisje uit Amsterdam”. Ik glimlach naar al deze gedachten.

Ik schrijf al lang. Dagboeken, notities, bij voorkeur op echt papier, met een een echte pen. (Huh? Zelfs in het digitale tijdperk?! Jawel) Ik geniet van de geur van een nieuw notitieboekje. De glanzende kaft. De lege pagina’s. Nu ik er aan denk gaat mijn hart al sneller kloppen. Lange tijd wilde ik mijn gedachtes voor mezelf houden. Om verschillende redenen, waarvan angst en schaamte de boventoon voerden. Ik durfde mezelf niet onvoorwaardelijk in de spotlight te zetten. Vond mijn gedachten en meningen niet de moeite waard om te delen. Ik was stiekem jaloers op mensen die dat wel gewoon deden. Gewoon patsboem, zomaar wat overpeinzingen het wereld wijde web op slingeren. Dat wilde ik ook! Ik voelde dat mijn woorden mensen konden ondersteunen, een helpende hand konden bieden of simpelweg herkenning. Maar de angst voor afwijzing, voor het oordeel van anderen (maar met name van mezelf) hield me tegen. Dus ik bleef schrijven, veilig in mijn eigen boekjes.

In juni 2015 kwam ik thuis te zitten met een burn-out. Deze burn-out was het allerbeste wat me ooit heeft kunnen overkomen (in een latere post meer hierover). Ik kreeg de kans om mijn leven 180 graden om te draaien en heb dit met beide handen aangegrepen. Van snelle advocaat naar werkloos, met een grote grijns op mijn gezicht. Op 1 maart vlieg ik naar India voor zes maanden. Ik stort me in volledige onzekerheid zonder een plan te hebben voor de toekomst. En vreemd genoeg, ervaar ik rust en ruimte bij deze keuze. Ik ben vol vertrouwen. Zonder angst. Ik laat de controle los. Vrijheid zoals vrijheid hoort aan te voelen. Ik laat het universum zijn werk doen en sta open voor alles wat er op mijn pad komt.

Klokslag 00:00 uur, 1 januari 2016, heb ik de intentie gezet dat ik vanaf dat moment vanuit mijn hart en eigen behoeftes ga leven. Dat ik het leven omarm zoals het komt, afscheid neem van controle en de lessen en uitdagingen die op mijn pad komen met een glimlach aanga. Dat ik mezelf in de spotlight zal zetten en ruimte zal innemen, en mijn leven vul met mensen en bezigheden waar mijn hartje sneller van gaat kloppen. En bovenal, dat ik me niet meer laat leiden door angst.

stappen in zandDeze blog is een van de – nu al – vele stappen die ik in dit kader heb gezet. Mijn intenties heb ik het universum in geslingerd en slinger ik hierbij ook het wereld wijde web op.

Waar ik over ga schrijven? Over alles waar mijn hart sneller van gaat kloppen. Meer details hierover in een volgende blogpost. Voor nu breng ik een virtuele toast uit op een nieuw begin. Op deze eerste dag van de rest van mijn leven. En op iedereen die ook de stap heeft gezet of gaat zetten om een nieuw begin te maken, hoe klein of groot dan ook. Ik voel jullie. Ik weet hoe eng het is. Ik weet hoe moeilijk de beslissing kan zijn. Jullie zijn koningen en verdomd lekker bezig! Keep up the good work!

Advertisements

16 thoughts on “Here’s to new beginnings!

 1. Kanjertttttt!!!!!!!!
  Volg altijd je hart! Maar ook nergens spijt van hebben, uiteindelijk leidt het naar waar je moet zijn, maar je bent een slimpie dus ik vertel je niks nieuws 😉
  Waar in India!?! Ik ga je volgen hoor! Kusje xx

  Liked by 1 person

 2. Heel knap om deze stap te zetten, leven vanuit je hart, wat zullen veel mensen daar jaloers op zijn! Ga genieten van alle dingen om je heen en heel veel succes in India!

  Liked by 1 person

 3. Hallo. Je stelt de vraag “wat gaan mensen hier wel niet van vinden”, maar zouden wij als bloggers niet eerst moeten afvragen hoe men ons zou kunnen vinden?
  Ook kan men de vraag stellen of gedachten en meningen wel de moeite waard zijn om te delen en of er wel iemand in geïnteresseerd zou kunnen zijn. daarbij kan men ook de vraag stellen wat een ander wel kan boeien.

  Zo te lezen heb je na je burn-out je wel kunnen laten gaan en heb je de moed kunnen ophalen om van deze drukke materialistische wereld weg te gaan om naar een ander druk land te gaan, waar echter toch nog wet meer diepzinnigheid of geestelijkheid moet te vinden zijn.

  Ik hoop dat je er in zal slagen om vanuit je hart en eigen behoeftes te gaan leven.

  Succes.

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s